Houbám se říká houby s velkou rozmanitostí tvarů, velikostí a barev. Chybí jim chlorofyl a živí se rozkládajícími se látkami nebo jinými organickými materiály. Houby se vyskytují po celém světě v různých prostředích a hrají rozhodující roli v ekosystémech tím, že rozkládají odumřelý rostlinný materiál a recyklují živiny. Zatímco některé druhy hub jsou jedlé a používají se při vaření, jiné jsou jedovaté a potenciálně nebezpečné. Některé houby mají léčivé vlastnosti a používají se pro tradiční léčebné účely. Kromě toho houby vzbudily zájem vědeckého výzkumu díky svým potenciálním přínosům pro životní prostředí a zdraví.
Spitzmorčely jsou ihned po sklizni pečlivě očištěny a sušeny. Díky tomu si houby zachovávají svou jedinečnou chuť a včelí strukturu. Poté jsou sušené spitzmorčely ručně tříděny a baleny.
Spitzmorčel je jednou z nejznámějších a mezi gurmány nejvyhledávanějších lesních hub. Jeho jemná rovnováha mezi mírně kořeněnou chutí a masitou strukturou vytváří delikatesu, která je zvlášť ceněna v francouzské kuchyni. Tyto elegantní houby přinášejí jedinečný zážitek a skvěle se hodí jako předkrm, k vylepšení omáček a smažených pokrmů, stejně jako k přípravě jemných risott.
Před použitím je třeba sušené houby přelít vodou a nechat asi 30 minut nabobtnat. Houby nasají trochu tekutiny a tím se zvětší a stanou šťavnatější. Poté je vyjměte z vody a připravte podle vašeho receptu.
Číslo produktu: 7001
Energetická hodnota: 1028 kJ / 289 kcal
Tuky: 5 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0.42 g
Sacharidy: 17.3 g
z toho cukry: 1.84 g
Bílkoviny: 29.6 g
Sůl: 0.04 g
Hmotnost: 15 g
Složení: celé hlavy spitzmorčel
Alergeny: žádné
Země původu: Bosna a Hercegovina
Značka: Dr. Ana Collection
Výrobce: AnaVita Naturkost GmbH
Obsah 13 stopových prvků (N, Cu, Mn, Zn, Mo, Co, B, Fe, P, Ca, Mg, Na, K). Více než 60 % huminových kyselin. Zvýšená rozpustnost. Snadné použití jak v suché, tak v tekuté formě; vhodné pro všechny typy.